Ze szpatułką ze stali nierdzewnej z łatwością przeniesiesz pokrojone kawałki mięsa, warzyw do garnka lub na patelnię, pomoże też szybko posiekać gotowane warzywa lub jajka i podnieść upieczone bułeczki lub pizzę z blachy do pieczenia. A gdy gotujesz kopytka ziemniaczane, po prostu rozwałkuj ciasto, użyj krawędzi szpatułki do pokrojenia, lekko nabierz i wrzuć do wrzącej wody. Dzięki gumowemu uchwytowi wykonanemu z gumy TPR i plastiku PP bardzo dobrze leży w dłoni. Dodatkowo na krawędzi zaznaczono jednostki długości w cm (od 0 do 14,7 cm), a na powierzchni znajduje się poręczna tabela ułatwiająca przeliczanie jednostek miary (filiżanka, fl oz, łyżka, ml). Łopatka jest nie tylko łatwa w czyszczeniu, wystarczy umyć ją w ciepłej wodzie z detergentem, ale można jej również używać do zeskrobywania resztek ciasta, mąki z deski do krojenia lub powierzchni roboczej.
Przejdź do sklepu
8592381180904