Obrabianie drobiu, zarówno w przypadku skrzydełek i udek, jak i pozostałych części, sprawia niemałe trudności nawet profesjonalnym kucharzom. Podczas tej czynności zdecydowanie lepiej od krojenia sprawdza się rąbanie. Zwykły nóż temu nie sprosta, dlatego też linia ZWILLING Gourmet umożliwia to Państwu, prezentując swój niezawodny nawet przy najtrudniejszych produktach tasak. Mięsa, ryby, a nawet rozmaite, aromatyczne zioła posieka błyskawicznie.Tasak ZWILLING posiada 15 centymetrowe ostrze oraz stosunkowo krótki, lekki uchwyt wykonany z tworzywa sztucznego. Wyważono go tak, aby uderzał idealnie w pożądany punkt czyniąc siekanie idealnie precyzyjnym. Stabilna, szeroka klinga wykuta została ze specjalnej, hartowanej lodem stali, dzięki czemu bez problemu nie tylko oddzieli mięso, ale też błyskawicznie przebije się przez kości.Błyszczące, srebrne ostrze oraz potrójnie nitowany, czarny uchwyt doskonale wpływają również na wygląd noża. Szczególnie dobrze sprawdzi się on w kuchniach tych,...
więcej w sklepie