Kanren to z japońskiego połączenie i jest to idealne określenie dla nowej serii ZWILLING, będącej połączeniem niemieckiej inżynierii z japońskim kunsztem. Ręcznie szlifowane ostrze Honbazuke, dzięki wysokowydajnej, nierdzewnej stali węglikowej kroi, sieka, szatkuje i tnie z ostrością skalpela. Potrójnie nitowany uchwyt z micarty, wyposażony został w typowy dla noży ZWILLING, zakrzywiony trzpień, umożliwiający pewny, wygodny i bezpieczny chwyt podczas pozbawionej nadmiernego wysiłku pracy.Ręcznie ostrzona, 48-warstwowa klinga z charakterystycznym, damasceńskim wzorem wykonana została z węglowej stali nierdzewnej FC61, dzięki czemu odznacza się niezwykłą odpornością na korozję, twardością i wytrzymałością. Tego praktycznego noża do warzyw i owoców z serii ZWILLING Kanren nie powinno zabraknąć w żadnej kuchni, w której docenia się wszechstronność i wielozadaniowość. Jego 10-centymetrowe ostrze umożliwia sprawne krojenie, oczyszczanie z niechcianych oczek lub plamek, ale też krojenie...
więcej w sklepie